Bernard Dewulf wint Libris literatuur prijs

Niet de favoriet Tom Lanoye maar de relatief onbekende Bernard Dewulf wint dit jaar de Libris literatuurprijs met de novelle Kleine dagen.

Hier kun je hem vinden op facebook, al zal hij voorlopig niet veel tijd hebben z'n pagina bij te houden. Ik ken Dewulf eigenlijk meer als schrijver over beeldende kunstenaars.

De Libris-jury staat er voor bekend dat zij graag stilistische virtuositeit bekroont. Twee jaar geleden viel de eer te beurt aan de onbekende schrijfster D. Hooijer voor haar tegendraadse verhalenbundel 'Sleur is een roofdier'. Vorig jaar was het Dimitri Verhulst die met zijn 'Godverdomse dagen' de Libris scoorde.

Nu mag Dewulf voor zijn miniatuurtjes de Libris prijs mee naar Antwerpen nemen. Bij de Vlaamse krant De Morgen zullen ze vast spijt hebben dat ze hem ontslagen hebben als columnist.
Inmiddels buigt een nieuwe jury zich al over het Nederlandstalige proza van dit jaar. De nieuwe voorzitter van de jury Philip Freriks zal de winnaar volgend jaar bekend maken op maandag 9 mei 2011.
(P)

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...