Binnenkort: geen lijden meer

Het begint met de vraag of je je wel eens hebt afgevraagd waarom er zoveel leed en ellende is. En dan: “Al duizenden jaren hebben mensen zwaar te lijden onder oorlogen, armoede, rampen, misdaad, onrecht, ziekte en dood. Maar zo erg als in de afgelopen honderd jaar is het nog nooit geweest. Zal er ooit een einde aan komen?”


Volgens het boekwerk ‘Binnenkort: geen lijden meer’, van een anonieme schrijver, luidt het geruststellende antwoord ja. En wel hierom: de zachtmoedigen zullen de aarde bezitten en ‘hun verrukking vinden in de overvloed van vrede’. En dat voor eeuwig. De dood zal niet meer zijn, staat geschreven, noch rouw, geschreeuw of pijn.

De gevolgen zijn niet te overzien, maar daarover rept de auteur met geen woord. Wat gebeurt er als niemand meer sterft? Worden er in ijltempo planeten gekoloniseerd om alle mensen te kunnen herbergen? Of komen de haast en dadendrang te vervallen als iedereen voor altijd leeft en de gemakzucht wild om zich heen slaat? Cruciale vragen waarop de schrijver het antwoord schuldig blijft, wat waarschijnlijk verklaart waarom hij, of zij, besloot anoniem te blijven.

Gastblogbericht, door Bart van Dijk

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel weergeven

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...