Libris nominaties bekend

Zes schrijvers maken kans op de Libris Literatuur Prijs 2010, de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire fictieboek van het afgelopen jaar.

Bijzonder genoeg komt het merendeel van de genomineerde boeken uit België. De genomineerde schrijvers zijn: Walter van den Broeck (Terug naar Walden), Bernard Dewulf (Kleine dagen), Marie Kessels (Ruw), Mensje van Keulen (Een goed verhaal), Tom Lanoye (Sprakeloos) en Peter Terrin (De bewaker).

De jury (Hans Wijers, Joris Gerits, Joke J. Hermsen, Susan Smit en Aleid Truijens) noemt de grens tussen fictie en non-fictie, tussen verhaal en beschouwing flinterdun. Haar shortlist koos ze op basis van een onbetwistbaar hoog niveau in taal, stijl en compositie, op basis dus van literaire criteria die de vraag naar het werkelijkheidsgehalte overstijgen.

In NOVA is vanavond te zien hoe de zes genomineerde auteurs zelf het nieuws vernemen. Op maandag 10 mei is, eveneens in NOVA, live te volgen wie de prijs wint. Die wordt tijdens het traditionele galadiner uitgereikt in het Amstel Hotel in Amsterdam. De winnaar ontvangt een bedrag van in totaal 52.500 euro. (Bijke)

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...