Brabantse canon online

Vandaag werd in Tilburg de allereerste Brabantse Canon gelanceerd. En het is niet zomaar een stoffige lijst boeken waarvan professoren bepaald hebben dat je ze moet lezen. Nee hoor, deze Canon is een interactieve website, waarop bezoekers zelf schrijvers kunnen aandragen die een plekje verdienen in de lijst met de Allerbeste Brabantse auteurs.

De eerste 15 auteurs staan er al op, kijk maar op de Canon Brabantse Letteren

Vanmiddag werd er al levendig discussie gevoerd door deskundigen en publiek, onder leiding van voormalig stadsdichter Frank van Pamelen: Wat is eigenlijk de functie van een Canon? Wat zijn de maatstaven waar een boek aan moet voldoen - zijn de criteria zuiver literair of is het ook belangrijk of het boek een bepaald tijdsbeeld weergeeft? Wie bepaalt eigenlijk wat echt Brabants is? Mag  Kluun bijvoorbeeld ook op die lijst?

Interessant, zoveel discussie. En dat nog in een select gezelschap. Benieuwd wat er gebeurt als heel Brabant zich ermee gaat bemoeien.....(Bijke)

2 reacties:

marlies zei

Inderdaad, wat als heel Brabant zich ermee gaat bemoeien...

Jammer dat ik de discussie gemist heb. Staat (of komt) die online?

Bijke & Petry zei

in ieder geval gaat deze discussie volop door op de site! En morgen (dinsdag) staat wer een verslag in het Brabants Dagblad.

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...