Jeugdboeken in de Canon?

De Canon Brabantse Letteren is twee weken geleden de lucht in gegaan. En nu is er al veel discussie over. Wat zijn de belangrijkste schrijvers van Brabant? Moet het criterium niet zijn dat de boeken Brabant als onderwerp hebben? Want een schrijver kan in Brabant geboren en opgegroeid zijn, maar nu niets meer met Brabant te maken hebben. Of andersom. "Denk maar aan De wereld een dansfeest van Arthur van Schendel", zegt een van de forumleden op de website: "Een hoofdstuk uit die roman speelt zich namelijk af in Oisterwijk".


En jeugdboekenauteurs? Horen die erop? "Ja", meldt anoniem, "Het zou raar zijn om onderscheid te maken tussen schrijvers en jeugdboekenschrijvers". En: "Sinds enkele jaren hebben wij in Best een geweldige jeugdboekenschrijver: Rob Ruggenberg."
Een ander voegt eraan toe: "Criterium behoort (literaire) kwaliteit te zijn. Wat dat betreft scoort Ruggeberg m.i. aanzienlijk hoger dan een aantal schrijvers op het redactielijstje ;-)



Maar goed, er zijn wel weer aparte prijzen voor jeugdboekenauteurs, zoals de nieuwe Brabantse jeugdliteratuurprijs van het bkkc.

Wat vindt u? Wie hoort er absoluut wel of juist niet op de Canon?

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...