Curriculum Vitae

De Boekenweek is nog maar net achter de rug en er is al een thema voor de volgende editie, te weten: Curriculum Vitae - geschreven portretten. Vind ik best een leuk thema. Wat is er interessanter dan een kijkje nemen in andersmans leven? Vooral als diegene een wild en meeslepend leven heeft geleid.

Kader Abdolah schrijft het Boekenweekgeschenk. Abdolah (Iran, 1954) schreef het bekende boek Het huis van de moskee en ook maakte hij vorig jaar een vertaling van De Koran. Ik ben benieuwd wat hij gaat schrijven. Het thema van het Boekenweekgeschenk hoeft niets te maken te hebben met het thema van de Boekenweek, maar in dit geval: Abdollah heeft al eens eerder levens beschreven, dat van de profeet Mohammed bijvoorbeeld in De boodschapper.

Het thema past in een trend, tegenwoordig hebben mensen sterk de neiging informatie over zichzelf naar buiten te brengen. In een blog bijvoorbeeld, of op sites als facebook of hyves. Ook twitteren mensen volop: van het eten dat ze gisterenavond wel of niet lekker vonden tot hun mening over de dood van de Poolse president.

Zes van de tien best verkochte non-fictie boeken vallen onder het autobiografisch genre, met daartussen bestsellers als de familiegeschiedenis Het pauperparadijs en het dagboek Meisje met negen pruiken. Ook iedereen die publiekelijk iets betekent, heeft een (auto)biografie; kijk maar naar Ayaan Hirsi Ali of bijvoorbeeld Gordon.

Misschien kan er wel een real life soap aan gekoppeld worden...(Bijke)

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...