De eerlijke vinder door Ruth Rendell

Thriller
De kunsthandelaar Eugene Wren staat op het punt om met de arts Ella te trouwen. Hij heeft het roken en drinken inmiddels onder controle, maar krijgt er een onschuldige verslaving voor terug die nog grote gevolgen zal hebben.

Op een dag vindt hij een envelop met geld, een behoorlijk bedrag.
Hij besluit niet naar de politie te gaan, maar een briefje met de vondst en zijn telefoonnummer op een lantaarnpaal op te hangen. Dat briefje zorgt ervoor dat de levens van verschillende mensen, met al hun obsessies, dromen en problemen bij elkaar komen: de kruimeldief Lance die gechanteerd wordt en het geld goed kan gebruiken, zijn ex-vriendin Gemma, en de depressieve eigenaar van het geld, Joel, die patiënt wordt van Ella.
Al deze romanfiguren verlangen eigenlijk alleen maar eerlijkheid, maar moeten daarvoor wel eerst hun donkere kant onder ogen zien.

Ruth Rendell is, in mijn ogen, al jaren een bijzonder goede schrijfster van psychologische thrillers, één van haar eerste boeken ging over een huishoudster die moordenares werd omdat ze analfabeet was..... Klinkt vreemd maar het plot was zo prachtig dat ik nog steeds een fan ben van Ruth Rendell.

De eerlijke vinder is qua plot iets zwakker, maar de dreigende, donkere sfeerbeschrijvingen en de obsessieve personages blijven geweldig.
(Petry)

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...