Harry Potter hype voorbij?

Nu het laatste deel van de verfilming van Harry Potter en de relieken van de dood  in premiere is gegaan zal het mediageweld rond Harry, de acteurs en J.K. Rowling misschien iets minder worden, of toch niet?
Pottermore zal 31 juli starten met "an exciting online experience around the reading of the Harry Potter books"

Toch heb ik sterk het gevoel dat de hype rond Harry al lang voorbij was, de eerste verfilmingen en het verschijnen van de boeken leken wel wereldnieuws. Deze laatste premiere is wel in de publiciteit geweest maar toch niet met zoveel kabaal als eerdere films.
Misschien ben ik het zelf wel een beetje beu en heb ik er ook minder op gelet.

Hypes komen volgens mij veel minder vaak voor dan uitgevers ons willen doen geloven.
Nederlandse vrouwenthrillers, elke Skandinavier die een thriller schrijft, iedere bekende Nederlander die op tv komt met een autobiografie zou een bestseller zijn.
In de praktijk valt dat wel mee.
De Millennium trilogie van Stieg Larsson was een echte hype. Het nieuwe boek van Umberto Eco "De begraafplaats van Praag" daarentegen loopt nog lang niet zo hard als de uitgever ons wil laten geloven.

Momenteel is De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van de schrijver Jonas Jonasson zo'n geheimtip die eventueel ooit een hype zal worden, of de Q-serie van Jussie Adler-Olssen, alle titels van Camilla Lackberg;  boeken die mensen vooral onderling elkaar aanraden.
In onze catalogus kunnen lezers ook waarderingen geven en boeken aanbevelen. Via twitter of andere social media komen ook tips.
Meestal gaat het echter nog gewoon via collega's, op verjaardagsfeestjes en koffieochtenden met buurvrouwen. Daar kan een uitgever weinig aan doen, behalve goede boeken uitgeven natuurlijk...
Heeft U nog tips, laat het weten via de catalogus of gewoon aan de balie. Over boeken praten vinden wij altijd leuk!

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...