‘Onafgewerkt vierde Millennium-boek gesitueerd in Canada'

Er blijft een mysterie hangen rondom Stieg Larsson. Nu doen weer geruchten de ronde omtrent een mogelijk postuum vierde deel in de immens succesrijke Millennium-serie.
John-Henri Holmberg, een nauwe vriend van Larsson, heeft aan Associated Press details vrijgegeven over de inhoud van het onafgewerkt gebleven boek, waarin Lisbeth Salander en Mikael Blomkvist wederom hun opwachting zouden maken, meldt The Huffington Post.

Holmberg speelde een e-mail van Larsson door aan Associated Press, die hij een maand voor zijn plotse dood in november 2004 van de schrijver had ontvangen.
Daarin stelt Larsson dat hij de plot van het vierde deel situeert in een verlaten Canadees gebied:

"De plot is gesitueerd 120 kilometer ten noorden van Sachs Harbour, nabij Banks Island in de maand september", zo schreef hij. "Weet je dat er amper 134 mensen leven in Sachs Harbour en dat hun enige contact met de buitenwereld een postvliegtuig is dat twee keer per week landt, als het weer dat toelaat.
Maar er zijn 48.000 muskusossen en tachtig verschillende soorten wilde bloemen die bloeien in de eerste weken van juli, en er zijn 1.500 ijsberen." Larsson had volgens zijn synopsis al 440 pagina's opgesteld.

Laten we hopen dat dit waar blijkt te zijn. De lokatie lijkt me in elk geval geweldig.
(petry)

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...