Galg en Rad, de Gouden Strop en de eerste Twiller

Afgelopen week is de Maand van het Spannende Boek van start gegaan. Het thema dit jaar is Galg en Rad: misdaadverhalen door de eeuwen heen. De vader van dit genre is natuurlijk Umberto Eco. De Naam van de Roos is nog steeds een van de meest spannende historische thrillers ooit.

Hij heeft navolging gekregen van een groot aantal schrijvers. Dan Brown is bij bijna iedereen wel bekend, maar ook de boeken van Monaldi&Sorti, Kate Mosse en James Rollins worden veel gelezen. Van eigen bodem zijn onder andere Renée Vink en Daniëlle Hermans. De man van Manhattan van die laatste is erg de moeite waard, zeker voor liefhebbers van New York.

Tijdens de opening van de Maand van het Spannende Boek werd ook de Gouden Strop uitgereikt. Dit jaar ging deze prijs voor het spannendste boek naar De Handen van Kalman Teller van de schrijver Gauke Andriesse. De prijs voor beste debuut ging naar Linda Jansma voor haar boek Caleidoscoop.

De hele maand juni is het mogelijk om zelf een bijdrage te leveren aan de eerste Nederlandse "twiller". Met #twiller kan iedereen op twitter voorstellen doen voor het verloop van dit verhaal. Iedere week worden de beste voorstellen verwerkt. Hier kunt u kijken hoe dit verhaal verdergaat. Spannend!

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...