Maand van het spannende boek

 Het einde.....


Juni is bijna voorbij, dat betekend dat ook de 'Maand van het spannende boek' alweer voorbij is.
Het thema deze keer was: Galg en rad: het historische misdaadverhaal. 
Het kan aan mij liggen maar ik heb het idee dat er dit jaar niet zoveel te doen was rond dit thema dan eerdere jaren. Heeft ook hier de crisis toegeslagen?

Lenen
In de bibliotheek hebben we natuurlijk weer veel spannende boeken uitgeleend, maar niet speciaal de 'historische thrillers'.
De Scandinavische thrillers van Jussi Adler-Olsen, Camilla Läckberg of Henning Mankel  en de Nederlandse vrouwen zoals Simone van der Vlugt en Tineke Beishuizen  zijn eigenlijk veel populairder.

Triest nieuws
Hét nieuws van deze maand was toch vooral het, op 48-jarige leeftijd, veel te jong, overlijden van de thriller schrijver Paul Goeken.
Na zijn dood bleek hij de schrijver te zijn achter Suzanne Vermeer
Begin deze maand verscheen nog Bella Italia, dat binnenkwam op de tweede plaats van de Bestseller 60. Paul Goeken lag toen al in coma. Bruna verwacht het laatste boek waaraan Goeken werkte, Noorderlicht, nog te kunnen publiceren.
Gek dat Goeken onder zijn eigen naam niet zo veel succes had, terwijl hij als Suzanne Vermeer de ene bestseller na de andere schreef. Tijd om ook zijn 'eigen' boeken te (her-)lezen.
Op de website Ezullia hebben een aantal collega's hun persoonlijke herinneringen aan Paul geschreven. Een mooi en ontroerend eerbetoon.

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...