Dick Francis overleden

Britse misdaadschrijver Dick Francis is vandaag overleden. Hij is 89 jaar geworden. Dick Francis, afkomstig uit Oxfordshire, was aanvankelijk een succesvol jockey en reed zelfs voor de stal van de koningin moeder. Hij won in totaal 350 wedstrijden. Een val in 1956 maakte een einde aan deze carrière. Zes jaar later werd het eerste van 42 boeken gepubliceerd. Francis was gespecialiseerd in misdaadverhalen en thrillers. Daarbij putte hij vooral uit zijn verleden op en rond de racebaan. De laatste jaren leefde hij op de Caymaneilanden.

Francis schreef misschien niet de grootste literatuur, hem wordt wel eens verweten een 'one trick pony' te zijn, al zijn thrillers speelden zich namelijk af in de paardenrace wereld. Voor mij is hij degene door wie ik voor het eerst in het  Engels ben gaan lezen omdat ik niet kon wachten op de vertaling van zijn boeken.(Petry)
De bibliotheek heeft veel exemplaren van zijn romans, de moeite waard voor de Engelse sfeer, de stoere einzelgängers als hoofdpersoon en de prima plot.

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...