Laatste Wallander.... Henning Mankell

De tiende en laatste Wallander; Mankell laat de populaire Zweedse rechercheur afscheid nemen met een indrukwekkende zwanenzang.
Wallander wordt opa want zijn dochter Linda heeft eindelijk een man. Hij komt in het reine met zichzelf, zijn ex vrouw Mona en met de  nagedachtenis aan zijn lastige vader.
Hij koopt een huisje achteraf en neemt een hond. Hij worstelt met de nadelen van de ouderdom, en dat zijn carrière cq leven in de laatste fase is beland. Maar als coup de grâce geeft Mankell hem een ingewikkelde zaak.
Håkan von Enke, een gepensioneerde hooggeplaatste zeeofficier, verdwijnt tijdens zijn ochtendwandeling in het Liljanswoud nabij Stockholm. Het is winter en hij heeft net zijn vijfenzeventigste verjaardag gevierd. Voor Kurt Wallander wordt dit een hoogstpersoonlijke kwestie: Von Enke is namelijk de schoonvader van zijn dochter Linda. Sommige sporen wijzen in de richting van het verleden, naar de tijd van de Koude Oorlog, extreem-rechtse groeperingen en huurmoordenaars uit voormalig Oost-Europa. Vooral gebeurtenissen in het begin van de jaren tachtig spelen een belangrijke rol, toen Russische onderzeeërs er herhaaldelijk van werden beschuldigd de Zweedse territoriale wateren binnen te dringen.

Wallander beseft dat hij mogelijk een gigantisch geheim op het spoor is dat betrekking heeft op de volledige naoorlogse geschiedenis van Zweden. Terwijl hij zijn hoofd breekt over de ware toedracht verschijnt er een nog veel donkerder wolk aan de horizon.
We zullen hem missen met,Wallander heeft Mankell zeker een van de beste thriller-series van de laatste tien jaar geschreven. Nu eerst nog genieten van 'De gekwelde man'.(Petry)

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...