Kaloemmerkes in de zep

Quote van Brusselmans:
'Ik heb tot nog toe achttien keer een boek geschreven, maar ik heb veel vaker géén boek geschreven. Het is een rotgevoel om als je een schrijver bent, te beseffen dat je volop bezig bent geen boek te schrijven.'
Brusselmans, de zelfbenoemde oppergod der Vlaamse letteren, schrijft in het tempo van een sportwagen. Twee boeken per jaar lijken het minimum te zijn en hierin wordt niets of niemand gespaard door zijn vlijmscherpe pen. De hoofdpersonages in zijn boeken roken, drinken, vervelen zich, voeren onzingesprekken, zeuren, hebben last van acne, depressies, angsten en worden verliefd (meestal op onbereikbare vrouwen).

In ‘Kaloemmerkes in de zep’ leert het hoofdpersonage, de redelijk befaamde auteur Herman Brusselmans, een (bijzonder mooi) meisje kennen. Tevens zoekt hij een chauffeur, omdat zijn vaste chauffeur, Robbie, een zaak in parketvloeren is begonnen. De oplossing is simpel: het meisje, Liselot, zal fungeren als de nieuwe chauffeur om Brusselmans naar Nederland te brengen, waar hij een literair optreden voor de boeg heeft.
Typisch vaste Brusselmans elementen waar je van moet houden, dan valt er weer veel te genieten. (Petry)

0 reacties:

Een reactie posten

ZOEKEN

PROFIEL BLOGGER

Mijn foto
Bijke & Petry
Literatuurverkenner & Collectioneur
Mijn volledige profiel tonen

CATALOGUS

Zoek in ons totale aanbod
Catalogus
Meer informatie >>

JEUGDBOEKENBLOG

OP DE HOOGTE

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe toevoegingen?
Abonneer...